Mer om antagningen - till NIU Bandy

Hur söker jag NIU bandy?

Ansökan till NIU görs i flera steg som du kan läsa mer om här nedanför. Det är gymnasieskolan, med verksamhetsansvariga och specialidrottslärarna, som hanterar och genomför antagningsprocessen/ansökningsprocessen till NIU. Det är också gymnasieskolan som kallar till och håller antagningsträffar, gör bedömningen och meddelar besked om antagning via denna webbplats. Ansvarig för NIU på Svenska Bandyförbundet finns med under processen och ger riktlinjer för hur antagningen ska gå till.

Så här fungerar ansökan:

1.    Du som vill gå en NIU-utbildning i bandy skickar in en webbaserad ansökan genom att klicka på knappen längst ned på denna sida. När du gör din ansökan skapar du samtidigt en inloggning till ansökningsportalen, kom ihåg dina inloggningsuppgifter. Ansökan till NIU stänger den 1 december. Fram till dess att ansökan stänger kan du logga in och ändra i din ansökan när du vill eller behöver. Efter ansökningsdatumet gått ut kan du bara se din ansökan men inte ändra något i den. När du har skickat in din ansökan får du ett bekräftelsemail till den e-post du angett med en kopia på din ansökan, hittar du inte mailet kan du kolla i skräpposten och ligger den inte där kan du höra av dig till ansvarig på Svenska Bandyförbundet, Karin Torneklint. karin.torneklint@svenskbandy.se

2.    Du som sökt till NIU kan bli kallad till ett antagningstillfälle där du får träna på isen och ibland även göra några fystester, träffa specialidrottslärarna och delta i ett samtal eller intervju. Antagningstillfället sker någon gång under hösten dock senast under slutet på januari och kallelsen skickas via ansökningsportalen till den e-postadress du har angett i dina kontaktuppgifter. Det blir därför viktigt att du anger rätt kontaktuppgifter när du skapar inloggningen till ansökningsportalen. 

3.    Antagningsprocessen med antagningstillfällen och urval sker löpande under hösten. Du får alltid ett mail från ansökningsportalen när din ansökan har hanterats och du har fått ett besked. När du fått besked om att du kommit in på något av de valen du gjort behöver du logga in i ansökningsportalen och tacka "ja" eller "nej" till platsen. Du ska ha fått ett besked på om du kommit in på något av dina NIU-val senast den 20 januari 2023.

4.    Till sist behöver du också söka det gymnasieprogram du önskar gå på den gymnasieskola där du erhållit din NIU-plats. Det gör du via din hemkommuns ansökningssida någon gång i januari-februari. Kom ihåg att du också måste klara gymnasieprogrammets betygskrav för att kunna komma in på skolan. 

Har du frågor om någon av skolorna, skolmiljön eller antagningstillfället kan du höra av dig direkt till respektive gymnasium. Kontaktuppgifter hittar du via Svensk Bandys hemsida https://foreningsinfo.svenskbandy.se/utbildning/nationell-idrotsutbildning-niu.